Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2013

Διακόσμηση με δίσκους σερβιρίσματος


Οι δίσκοι σερβιρίσματος, πέρα από την πρακτική τους αξία, αποτελούν αντικείμενα που μπορούν να αξιοποιηθούν και στη διακόσμηση, δημιουργώντας ένα ιδιαίτερο, chic στιλ.
Πορσελάνινοι, μεταλλικοί, πλαστικοί, ξύλινοι, όλοι οι δίσκοι μπορούν να συμβάλλουν στη δημιουργία μίας αίσθησης τάξης και οργάνωσης, και να αναδείξουν μεμονωμένα μικροαντικείμενα και διακοσμητικά στοιχεία που μπορεί να φαίνονταν αδιάφορα αν χρησιμοποιούνταν διαφορετικά.
Ως διακοσμητικά στοιχεία, μπορείτε να τους συναντήσετε σε όλα τα δωμάτια ενός σπιτιού: από το σαλόνι, την τραπεζαρία και την κουζίνα, έως το μπάνιο και την κρεβατοκάμαρα.
Ας δούμε μερικές εφαρμογές και ιδέες που δικαιολογούν περίτρανα την παρουσία των διακοσμητικών δίσκων στα σύγχρονα σπίτια!

Στην κουζίνα
Οργανώστε χρηστικά αντικείμενα (δοχεία με ζάχαρη και καφέ ή άλλα τρόφιμα,  χαρτοπετσετοθήκες και αλατοπίπερα, κ.ο.κ.) σε ένα όμορφο διακοσμητικό δίσκο και τοποθετήστε τον στον πάγκο της κουζίνας ή στο τραπέζι.

Φώτο:  shelterness.com | winstonsroost.wordpress.com

Φώτο: decorasylum.blogspot.gr
Στο μπάνιο
Τοποθετήστε διακοσμητικά αντικείμενα, τα γυάλινα δοχεία με το βαμβάκι ή τις μπατονέτες σας, τα σαμπουάν και τα καλλυντικά σας σε ένα όμορφο δίσκο και στολίστε με αυτόν την επιφάνεια του πλυντηρίου ρούχων, ή το έπιπλο του μπάνιου σας.


Φώτο: livesimplybyannie.wordpress.com, amandacarolathome.com

Φώτο: jpmdesign.com
 Στην κρεβατοκάμαρα
Αναδείξτε τα μπουκαλάκια από τα αρώματα σας, τα καλλυντικά ή τα κοσμήματά σας σε διακοσμητικά στοιχεία, τοποθετώντας τα σε ένα όμορφο δίσκο. Βάζοντάς τον στη σιφινιέρα ή την τουαλέτα σας, και θα τα έχετε και εύκολα προσβάσιμα, αλλά και θα εξασφαλίσετε ένα κομψό διακοσμητικό στοιχείο για την κρεβατοκάμαρά σας.

Φώτο: livesimplybyannie.wordpress.com, ohsoglam.blogg.se

Μία άλλη ιδέα που μπορείτε να εφαρμόσετε, είναι να τοποθετήσετε στο κομοδίνο σας ένα διακοσμητικό δίσκο με μερικά βιβλία και ένα μικρό βάζο, δημιουργώντας μία αίσθηση ζεστασιάς και οικειότητας στο χώρο.

Στο σαλόνι, το καθιστικό ή την τραπεζαρία
Είναι πραγματικά εντυπωσιακό το πώς μπορείτε να κάνετε πιο ενδιαφέρον το στιλ του καθιστικού σας, τοποθετώντας απλά στο τραπέζι του σαλονιού σας ένα όμορφο διακοσμητικό δίσκο με μερικά βιβλία, ένα ή περισσότερα βάζα, μερικά κεριά  ή άλλα μικρά διακοσμητικά αντικείμενα (φωτογραφικά κάδρα, κηροπήγια, μπιμπελό, κ.ο.κ.).


 

Φώτο: reddoorhome.blogspot.com, lezoemusings.wordpress.com
Tip!Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε τους διακοσμητικούς δίσκους ακόμα και σαν διακοσμητικά τοίχου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: