Παρασκευή, 19 Απριλίου 2013

Μακαρονοσαλατα με τόνο



Υλικά για 4 άτομα

  • 500 gr ζυμαρικά πολύχρωμες βίδες
  • 2 κονσέρβες τόνου σε λάδι
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 αγγούρι σε φέτες
  • 1 κ.σ. άνηθος

Για τη σος
  • 3 κ.σ. μαγιονέζα
  • 2 κ.σ. γιαούρτι
  • 1 κ.γλ. μουστάρδα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο (ή το λάδι του τόνου)
  • Λίγες σταγόνες λεμονιού
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε καλά.
2. Στη συνέχεια τα βάζουμε σε σαλατιέρα μαζί με το αγγούρι, τον άνηθο, τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και τον τόνο.
3. Σε ένα μπολάκι ενώνουμε τα υλικά της σος και ανακατεύουμε καλά. Περιχύνουμε τη μακαρονοσαλάτα, ανακατεύουμε καλά να πάει παντού και σερβίρουμε.


Η παραπάνω συνταγή είναι μία παραλλαγή της ''μακαρονοσαλάτας με γαρίδες'' της Αργυρώς Μπαρμπαρήγου (www.argiro.gr)
Πηγή: www.argiro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: