Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2013

Λουλούδια…..διακοσμήστε και φροντίστε...

Ένα μπουκέτο φρέσκα λουλούδια αρκεί για να φτιάξει τη διάθεσή μας αλλά και να προσθέσει στιλ σε κάποια γωνιά.
Τα φυσικά λουλούδια είναι ένας απλός και οικονομικός τρόπος να φέρουμε μία «φρέσκια» διάθεση και ενέργεια στο σπίτι, το κατάστημα, ή στο γραφείο μας.
Με ένα μαγικό τρόπο, τα λουλούδια δημιουργούν ένα κομψό, ζεστό και ευχάριστο περιβάλλον στο χώρο που τοποθετούνται. Με την ατελείωτη επιλογή από χρώματα και σχήματά, η επιλογή των λουλουδιών μπορεί να γίνει ένας ακόμα τρόπος να εκφράσετε την προσωπικότητά σας μέσα από τη διακόσμηση του χώρου σας.
Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορούμε να διακοσμήσουμε με λουλούδια. Αφήστε τη φαντασία σας να αναλάβει ρόλο διακοσμητή και πειραματιστείτε με συνθέσεις και συνδυασμούς που τολμούν -γιατί όχι- να ξεφύγουν από το παραδοσιακό βάζο.
Ξεφύγετε από τα παραδοσιακά βάζα και χρησιμοποιήστε βαμμένα μπουκάλια, τενεκεδάκια, μεταλλικά σουρωτήρι,μία παλιά ντανιτζάνα, ιπαλιό ποτιστήρι, ψηλά ποτήρια ή κούπες.
Φώτο: the-lark.blogspot.com
Φώτο: styleitchic.blogspot.
Φώτο: thedecopages.gr 
   
Φώτο: stylehive.com

Φώτο: londonhomeinspection.com.uk

Ανάλογα με το σχήμα των λουλουδιών το κατάλληλο βάζο αναδεικνύει περισσότερο η λιγότερο τη σύνθεση:
α) Λεπτό κυλινδρικό βάζο: Ιδανικό για minimal παρουσία ενός εντυπωσιακού άνθους όπως είναι ο κρίνος ή η ορχιδέα.
β) Τετράγωνο βάζο:  Ιδανικό για ομοιόμορφα φτιαγμένα μπουκέτα από τριαντάφυλλα ή γαρύφαλλα.
γ) Ψηλό, πλατύ κυλινδρικό βάζο: Κατάλληλο για συνθέσεις μεγάλων μπουκέτων λουλουδιών με μακρύ μίσχο, όπως τουλίπες, ηλιοτρόπια.
 Πως θα συντηρήσουμε τα λουλούδια του βάζου μας
Τα φρεσκοκομμένα λουλούδια στο βάζο μας σίγουρα δίνουν στον χώρο μας μια όμορφη ατμόσφαιρα. Έτσι θα πρέπει να προσπαθήσουμε να ακολουθήσουμε τις παρακάτω συμβουλές ώστε να τα κρατήσουμε περισσότερες μέρες στο βάζο μας.
 1) Nα ανανεώνουμε τουλάχιστον κάθε μέρα το νερό του βάζου (με νερό βρύσης, όχι παγωμένο).
 2) Mε ένα κοφτερό μαχαίρι ή ψαλίδι να κόβουμε 1 εκατοστό από τον βλαστό όσο πιο πλάγια μπορούμε ώστε να δώσουμε μεγαλύτερη επιφάνεια στο λουλούδι να απορροφά νερό.
   3) Να μην αφήνουμε φύλλα  και πέταλα μέσα στο νερό γιατί αυτό θα μολυνθεί.
4) Να μη βάζουμε στο βάζο περισσότερα λουλούδια από όσα χωρά, πιέζοντας μίσχους τους. Όσο πιο άνετα είναι, τόσο πιο όμορφα διατηρούνται.    
    5) Να είναι όσο πιο δροσερό γίνεται το σημείο που βρίσκεται το βάζο.
  6) Μπορούμε, να προσθέσουμε εξειδικευμένο διάλυμα για λουλούδια του βάζου, το οποίο περιέχει συστατικά που βοηθά να παραμένουν τα λουλούδια φρέσκα για περισσότερο χρόνο. Απλώς ρίχνουμε μία μεζούρα στο βάζο (πωλείται σε σούπερ μάρκετ και φυτώρια).

       TIPS & TRICKS :
    α) Ασπιρίνη: Αυξάνει την οξύτητα του νερού και βοηθά τα κοτσάνια να αναπτυχθούν καλύτερα. Ρίξτε μία στο βάζο.
    β) Στοματικό διάλυμα: Σκοτώνει τα βακτήρια όπως καταπολεμά την πλάκα και την κακοσμία του στόματος. Ένα καπάκι αρκεί.    
   γ) Νόμισμα των 5 λεπτών: Ο χαλκός μπορεί να λειτουργήσει ως φυσικός αντιβακτηριδιακός παράγοντας. Τα λουλούδια καθυστερούν να ανοίξουν με αυτό τον τρόπο.
    δ) Ζάχαρη: Διπλασιάζει τη συσσώρευση σακχάρων όπως συμβαίνει κατά τη φωτοσύνθεση. Πρόσθεσε 1 κουταλάκι του γλυκού στο νερό. Δεν έχει σημασία αν είναι καφέ ζάχαρη, άχνη και απλη.


 Πηγές: Έτσι απλά, tampouloukia.gr, jenny.grΔεν υπάρχουν σχόλια: