Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2013

Φιογκάκια (Farfalle) με πέστο και τόνο


                         Γρήγορη, νόστιμη και αρωματική μακαρονάδα..
Τα υλικά που θα χρειαστούμε:
500 γρ. μακαρόνια Farfalle
4 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
1 πιπεριά κίτρινη ψιλοκομμένη
2 κονσέρβες τόνου σε λάδι
200 ml μπύρα
Μαϊντανός
Αλάτι, πιπέρι
Ρίγανη, θυμάρι
200 γρ. πέστο βασιλικού (έτοιμο από βαζάκι ή χειροποίητο)
Παρμεζάνα

Εκτέλεση:
Βράζουμε τα φιογκάκια σε αρκετό νερό, χωρίς καθόλου αλάτι.
Σουρώνουμε και λαδώνουμε.
Όσο βράζουν τα φιογκάκια, ετοιμάζουμε την σάλτσα.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τις πιπεριές και τα περνάμε από το τηγάνι για λίγο.
Προσθέτουμε τους 2 τόνους, καλά στραγγισμένους.
Ανακατεύουμε και προσθέτουμε την μπύρα, τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και τα μυρωδικά.
Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά, σχεδόν όλα.
Προσθέτουμε τη σάλτσα πέστο και ανακατεύουμε καλά.
Στην κατσαρόλα όπου περιμένουν τα μακαρόνια, αδειάζουμε όλη τη σάλτσα και ανακατεύουμε να πάει παντού.
Η μακαρονάδα μας είναι έτοιμη.  Συνοδεύουμε με την παρμεζάνα.

‘’Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη’’

Δεν υπάρχουν σχόλια: