Τρίτη, 12 Μαρτίου 2013

«Κώνειο»: για καφέ, κοκτέιλς και...φιλοσοφία

Βρίσκεται στο Χαλάνδρι, στεγάζεται σε ένα νεοκλασικό σπίτι, αγαπά την τέχνη και αποζητά μια ατμόσφαιρα οικεία χωρίς επιτήδευση.
Σωκράτους 23, Χαλάνδρι, 211-012.09.21
Λένε ότι η ομαδική δουλειά φέρνει πάντα θετικά αποτελέσματα. Τα πρόσωπα πίσω από το καφέ-μπαρ «Κώνειο» (Μάρω Παπαματθαιάκη, Χάρης Αντύπας, Κώστας Φάρρος και Γιάννης Γεωργίου) το επαλήθευσαν στήνοντας ένα χώρο με οικείο χαρακτήρα μέσα από πρωτότυπες κατασκευές και διακοσμητικές παρεμβάσεις.
H Μάρω (Iστορικός Τέχνης & Yπεύθυνη διακόσμησης) μας κάνει τις σχετικές συστάσεις:
«Κώνειο». Παράτολμο; "Το όνομα εμπνεύστηκε από την οδό που βρίσκεται το μαγαζί, Σωκράτους. Αλλά και από κάτι λίγο πιο ιδεολογικό. Το δηλητήριο αυτό για να δράσει απαιτεί ηρεμία, να καθίσεις. Εμείς επιμένουμε στην δράση. Δεν παραδινόμαστε στην απραγία που η οικονομική κρίση τείνει να επιβάλλει. Οσο είμαστε δραστήριοι, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα". 
Ένα παλιό, νεοκλασικό σπίτι (των αρχών του 1900) με πολλά από τα δομικά του στοιχεία  σε πολλή κατάσταση, όπως η σκάλα και οι πέτρινοι τοίχοι.  'Ολοι μας προσφέραμε πολλή προσωπική δουλειά σε όλους τους τομείς, ακόμη και στις όποιες κατασκευές, διότι τα  όρια που έθετε το συγκεκριμένο budget ήταν αυστηρά. Ειδική μελέτη πραγματοποιήθηκε για τον φωτισμό της αίθουσας των εκθέσεων, για να μην παραπέμπει σε γκαλερί αλλά ταυτόχρονα να είναι τέτοιος που να αναδεικνύει τα έργα των καλλιτεχνών.    
Πολύ σημαντικό ρόλο στο «Κώνειο» έχουν τα φυτά – στο δεύτερο όροφο υπάρχει  μάλιστα και το πράσινο δωμάτιο.  Τα φυτά συνθέτουν μια πραγματικά ευχάριστη ατμόσφαιρα αλλά και την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε ένα οικείο χώρο.  
Οι παλέτες έχουν χρησιμοποιηθεί τόσο για την κατασκευή τόσο για την κατασκευή καθισμάτων όσο και του μπαρ.

                    
Πηγή: www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: