Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2013

Πιπερόπιτα χρωματιστή

Εμφανίσιμη, ζουμερή, πεντανόστιμη...

Υλικά που θα χρειαστούμε:

1 πακέτο σφολιάτα Κανάκη
1 πράσινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
1 πορτοκαλί πιπεριά
1 κίτρινη πιπεριά
10 φέτες μπέικον
10 φέτες ζαμπόν για τοστ
100 γρ. κρέμα γάλακτος
100 γρ. φέτα τριμμένη
3 χούφτες κίτρινο τυρί τριμμένο
2 αυγά και 1 επιπλέον για να αλείψουμε το φύλλο
Λίγο πιπέρι
Λίγο αλάτι

Εκτέλεση :

1.  Κόβουμε τις πιπεριές σε πολύ μικρά καρεδάκια, ομοίως και το μπέικον με το ζαμπόν.
2.  Τα τσιγαρίζουμε όλα μαζί μέχρι να μαραθούν και τα αφήνουμε σε μια λεκανίτσα μέχρι να κρυώσουν λίγο.
3.  Ρίχνουμε στην λεκανίτσα τα τυριά την κρέμα γάλακτος τα 2 αυγά χτυπημένα, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε μαλακά μέχρι να δέσουν μεταξύ τους τα υλικά.
4. Ξεπαγώνουμε την σφολιάτα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, βάζουμε χαρτί ψησίματος και απλώνουμε επάνω το ένα φύλλο. Τοποθετούμε κατά μήκος και προς την άκρη του φύλλου την μισή γέμιση, και τυλίγουμε σαν φραντζολίτσα βάζοντας την ένωση από την κάτω μεριά προς το ταψί. Ομοίως κάνουμε και το δεύτερο φύλλο.

  5. Χτυπάμε τον κρόκο από τρίτο αυγό με λίγο νερό και αλείφουμε πολύ καλά τις επιφάνειες της πίτας.
6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, για ¾ της ώρας στον αέρα. Τα πρώτα 5 λεπτά στους 200 βαθμούς και μετά στους 180 βαθμούς.
7. Όταν την ξεφουρνίσουμε πρέπει να έχει ένα ωραίο βαθύ χρυσοκίτρινο χρώμα.
 
ΤΙΡ: Μπορείτε να δουλέψετε καλύτερα την σφολιάτα εάν κρατάει λίγο και δεν έχει ξεπαγώσει τελείως.

Δεν υπάρχουν σχόλια: