Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2013

Paintball : περιπέτεια και διασκέδαση

Φώτο: www.sportcamp.gr
Η Χρωματοσφαίριση είναι ένα ομαδικό παιχνίδι, όπως το ποδόσφαιρο. Κάθε γκρούπ από παίχτες χωρίζεται σε δύο ίσες ομάδες, πού ο αριθμός τους μπορεί να αποτελείται από 5 έως 20 άτομα καί παρέχονται διαιτητές. Μπορούμε να παίξουμε σε τέσσερα διαφορετικά πεδία. Στο καθένα παίζεται κι ένα διαφορετικό σενάριο.

Πιάστε την σημαία (Capture the Flag)
Παράδειγμα ενός σεναρίου είναι: "Σύλληψη καί Φύλαξη Σημαίας". Το αντικείμενο αυτού του παιχνιδιού είναι, να συλλάβουμε την σημαία της αντίθετης ομάδας και παράλληλα, να φυλάξουμε την δικιά μας, για ένα χρονικό διάστημα 15 λεπτών. Καθώς προσπαθούμε να συλλάβουμε την σημαία της αντίθετης ομάδας μπορούμε να εξουδετερώνουμε τους αντίπαλους παίχτες με το να τους μαρκάρουμε, με ένα ειδικά σχεδιασμένο χρωματοσφαιρίδιο, το οποίο εκσφενδονίζεται από ένα ειδικά σχεδιασμένο αεροβόλο το οποίο χρησιμοποιεί πεπιεσμένο αέρα.
Ο αντικειμενικός σκοπός του παιχνιδιού είναι να βρεις και να πιάσεις την σημαία της αντίπαλης ομάδας και να προσπαθήσεις να χρωματίσεις όσους παίχτες μπορείς.
Μεταξύ των παιχνιδιών οι παίχτες απολαμβάνουν ένα μικρό διάλλειμα για να γεμίσουν μπίλιες και αέρα και να πιούν κάτι δροσιστικό. Νίκη ή ήττα, δεν έχει σημασία αφού όλοι περνάνε καλά και ανυπομονούν για την επόμενη αναμέτρηση.


Ο νικητής

Φώτο: www.paintball.net.gr

Ο στόχος του παιχνιδιού δεν είναι πάντα ο ίδιος. Συνήθως όμως επικρατεί η ομάδα που καταφέρνει να εγκαταστήσει τη δική της σημαία στη βάση της αντίπαλης ομάδας. Ο διαιτητής είναι αρμόδιος να ενημερώσει τους παίχτες για τους κανόνες του παιχνιδιού αλλά και να καθορίσει τον στόχο του παιχνιδιού. Ο διαιτητής μπορεί να αποφασίσει ότι νικητής θα είναι εκείνος που θα καταλάβει ένα συγκεκριμένο χώρο πχ. ένα κάστρο ή ένα λόφο.


Η καλή φυσική κατάσταση δεν αποτελεί το κλειδί της επιτυχίας. Η ευφυΐα και η σωστή εκτίμηση του χώρου είναι συνήθως τα στοιχεία που  κρίνουν τον νικητή του παιχνιδιού. Το paintball εμπεριέχει τις έννοιες της στρατηγικής και της τακτικής αλλά πάνω από όλα είναι ένα παιχνίδι που θα προσφέρει δράση και διασκέδαση σε όσους το επιλέξουν.


Οι όροι του παιχνιδιού
Συνήθως όμως μια ομάδα αποτελείται το λιγότερο από ένα παίχτη και το περισσότερο από δέκα. Όλοι οι παίχτες φορούν ειδικό εξοπλισμό που προμηθεύονται από το κέντρο που φιλοξενεί τους αγώνες. Το κόστος ενοικίασης του εξοπλισμού κυμαίνεται μεταξύ 15 και 30 ευρώ. Κάθε παίχτης διαθέτει ένα όπλο (μαρκαδόρος), μια μάσκα και 100 ή περισσότερες χρωματόσφαιρες ή Paintballs. Τα στρατιωτικά ρούχα παραλλαγής συνήθως προτιμούνται από τους παίχτες γιατί τους προσφέρουν την καλύτερη κάλυψη.
Όποιος παίχτης μαρκαριστεί με χρώμα από τη μπίλια του αντιπάλου πρέπει να αποχωρήσει από το παιχνίδι. Ο χρόνος του παιχνιδιού δεν είναι καθορισμένος, μπορούν όμως να διεξαχθούν δέκα διαφορετικά παιχνίδια μέσα σε ένα δίωρο.

Είναι ασφαλές;
Φώτο: www.tsoonami.gr
Το Paintball θεωρείται ένα ασφαλές παιχνίδι ωστόσο οι παίχτες που συμμετέχουν σε αυτό πρέπει να φοράνε πάντα μια μάσκα ειδική για τη χρωματοσφαίριση. Σίγουρα υπάρχει η περίπτωση τραυματισμού, όπως και σε όλα τα αθλήματα, αν δεν υπάρχει ο κατάλληλος προστατευτικός εξοπλισμός (κράνος, γάντια, στολή). Το σφαιρίδιο είναι αρκετά ελαφρύ (1gr περίπου) και το χτύπημα δεν προκαλεί πόνο, εκτός και αν γίνει από πολύ κοντινή απόσταση. Οι παίκτες ΠΑΝΤΑ φοράνε τον απαραίτητο εξοπλισμό και έτσι οι τυχόν τραυματισμοί (μελανιές κτλ.) αποφεύγονται.Ο πόνος από τα χτυπήματα των αντιπάλων δεν είναι έντονος και δεν διαρκεί πολύ.


Από που μπορώ να αγοράσω εξοπλισμό;
Αν θέλετε να προμηθευτείτε τον δικό σας αποκλειστικό εξοπλισμό paintball τότε μπορείτε να επισκεφτείτε κάποιο από τα εξής ελληνικά online paintball stores: Μaxs-sport, Greek Paintball, Ε-paintball και Paintball online.

Τι πρέπει να προσέξετε
α. Μην πυροβολείτε ζώα (αυτονόητο).
β. Μην πυροβολείτε εκτός παιχνιδιού (εξίσου αυτονόητο).
γ. Ελέγξτε την μάσκα για τυχόν ρωγμές.
δ. Σιγουρευτείτε ότι η μάσκα "κάθεται" καλά στο κεφάλι σας και δεν πρόκειται να βγει κατά την διάρκεια του παιχνιδιού.
ε. Πάντα να θεωρείτε ότι το όπλο είναι γεμάτο, ανεξαρτήτως αν είναι ή όχι.
στ. Μάθετε τους κανόνες του παιχνιδιού και τηρήστε τους κατά γράμμα.
ζ. Ποτέ μην αφαιρείτε την μάσκα σας κατά την διάρκεια του παιχνιδιού.
η. Αν είστε κουρασμένοι αποφύγετε να παίξετε Painball. Οι περισσότεροι τραυματισμοί συμβαίνουν στο τέλος της ημέρας, όταν οι παίκτες είναι ξεθεωμένοι.
θ. Ενημερώστε τους υπεύθυνους για οποιαδήποτε αλλεργία ή πάθηση αντιμετωπίζετε.
Φώτο: www.in2life.gr
Κέντρα Paintball

1. Athens Paintball Village (Κορωπί): www.pbvillage.gr
2. Bouncing Betty (Αθήνα, Χαλκίδα, κτλ): www.bouncing-betty.gr
3. Dexon Paintball (Ανάβυσσος): www.dexonpaintball.gr
4. Greek Paintball (Κερατέα): www.greekpaintball.com
5. Greel Paintball Academy (Ασπρόπυργος); www.paintball.myweb.gr
6. Greek Paintball Parks (Μέγαρα): www.gpaintballparks.gr
7. Paintball Hellas (Πάρνηθα): www.paintballhellas.com
8. Risk Paintball (Μάνδρα Αττικής): www.risk-group.com/paintball
9. Greek Paintball (Μαλακάσα) : www.paintball.com.gr
10. Counter Strike Paintball (Ασπρόπυργος) : www.paintball.net.gr
11. Sniper Club (Παλλήνη) : www.paintballclub.gr
12. Dynamite Paintball (Θεσσαλονίκη) : www.dynamitepaintball.gr
13. Go wild (Λιβάδι Παρνασσού) : www. gowild.gr
14. Invader Paintball Park (Μαλακάσα) : www.invader.gr
15. Paintkillers (Ναύπακτος): www.paint-ball.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: