Δευτέρα, 1 Απριλίου 2013

Μελιτζάνες με μοτσαρέλα

 
Φώτο: www.newsbeast.gr

  Υλικά
    1 μεγάλη μελιτζάνα φλάσκα
 1 μικρό κρεμμύδι χοντροκομμένο
 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
 2 σκέλιδες σκόρδο ψιλοκομμένο
 400g τοματίνια ψιλοκομμένα σε κύβους
 1 ½ κουταλιά της σούπας φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος
 1 κουταλιά της σούπας τοματοπολτός
 100gr μοτσαρέλα κομμένη σε φέτες
 Αλάτι, μαύρο πιπέρι
 

   Εκτέλεση

Kόβουμε τη μελιτζάνα στη μέση και με ένα κουταλάκι αφαιρούμε τη σάρκα της, αφήνοντας λίγο μόνο πάνω στη φλούδα της.
  Ψιλοκόβουμε τη σάρκα και πασπαλίζουμε το εσωτερικό της μελιτζάνας με ελάχιστο αλάτι.
  Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, μέχρι να ροδίσουν.
  Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη σάρκα της μελιτζάνας και την τηγανίζουμε για 2- 3 λεπτά.
  Στη συνέχεια ρίχνουμε τα τοματίνια, το βασιλικό και τον τοματοπολτό. Σιγοβράζουμε όλα τα υλικά για 15 περίπου λεπτά, μέχρι να πήξει το μίγμα. Mόλις το μίγμα είναι έτοιμο, γεμίζουμε τη μελιτζάνα και ρίχνουμε από πάνω αρκετή ποσότητα μοτσαρέλας.
  Bάζουμε τη γεμιστή μελιτζάνα σε ένα ταψάκι και την ψήνουμε στο φούρνο, στους 190°C για 20 περίπου λεπτά μέχρι να ροδίσει το τυρί.
  Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο βασιλικό και μαύρο πιπέρι και σερβίρουμε.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ Η ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ ΕΙΝΑΙ ΝΗΣΤΗΣΙΜΗ