Πέμπτη, 30 Μαΐου 2013

Φτιάξτε υφασμάτινα καλάθια αποθήκευσης

Αν τα οικονομικά σας δεν σας επιτρέπουν να αγοράσετε καλάθια αποθήκευσης, μην απογοητεύεστε...υπάρχουν λύσεις και είναι ιδιαίτερα οικονομικές...σας προτείνω δύο, μία με χάρτινα κουτιά και μία με ύφασμα, να διαλέξετε όποιο, σας ταιριάζει.. 

1. Υφασμάτινα καλάθια από χάρτινες κούτες, από το blog της Elena Arsenoglou :
Εδώ είναι τα υλικά που θα χρειαστείτε:
Χάρτινη κούτα
Ύφασμα
Κοπίδι & Ψαλίδι
Κόλλα σε Σπρέι
Μέτρο
Βαμβακερό Κορδόνι
Ροδέλες
Πρώτα κόψτε ένα κομμάτι λίγο μεγαλύτερο από τον εσωτερικό πάτο του κουτιού σας και χρησιμοποιήστε τη κόλλα σε σπρέι για να το σταθεροποιήσετε στον πάτο.


Μετά κόψτε δυο στενόμακρες λωρίδες υφάσματος που να αγκαλιάζουν τα εσωτερικά πλαϊνά του κουτιού.


Ένα tip που βοηθάει σε αυτό το σημείο, είναι να κάνετε το ύφασμα ρολό, και λίγο-λίγο καθώς ψεκάζετε με το σπρέι κόλλας να το ξετυλίγετε και να το κολλάτε.


Λοιπόν, τώρα το εσωτερικό του κουτιού σας θα είναι όλο καλλυμένο:


Μετά, κόψτε κομμάτια υφάσματος για τα δυο, από τα τέσσερα, εξωτερικά πλαϊνά μέρη του κουτιού σας. Τα κομμάτια του υφάσματος θα πρέπει να είναι αρκετά ώστε να καλύπτουν και λίγο από τον εξωτερικό πάτο του κουτιού, λίγο από το εσωτερικό πάνω μέρος του κουτιού και λίγο από τα υπόλοιπα δυο πλαϊνά του κουτιού:

Για τις γωνίες τις πάνω εσωτερικής πλευράς, απλά κόψτε το ύφασμα διαγώνια και κολλήστε το προς τα κάτω:


Το κουτί σας τώρα θα δείχνει έτσι:


Αυτή τη φορά κόψτε το ύφασμα για τα δυο τελευταία πλαϊνά. Θα πρέπει να το κόψετε λίγο μικρότερο, με εξαίρεση την πάνω πλευρά που θα πρέπει να γυρίσει λίγο στο εσωτερικό του κουτιού και την κάτω πλευρά , έτσι ώστε να καλύπτει το ύφασμα που υπάρχει ήδη από τις δυο άλλες πλευρές.


Η κόλλα σε σπρέι είναι ιδανική για αυτή τη κατασκευή. Τα υφάσματα κολλάνε καλά και καθαρά. 
Τα κουτιά μετά από τα παραπάνω θα είναι έτσι…Aν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και πομολάκια στην μπροστά πλευρά, για να ομορφύνετε τα κουτιά σας ακόμη περισσότερο, να μπορείτε να κρεμάσετε καρτελάκια με το περιεχόμενό τους αλλά και να μπορείτε να τα τραβάτε εύκολα όταν ψάχνετε τα πράγματά σας.

Χρησιμοποιήστε ροδέλες και ένα ρυθμιστή ροδελών:


Το επόμενο βήμα είναι να μετρήσετε που θέλετε να μπουν οι ροδέλες και με το κοπίδι ή τη μύτη του ψαλιδιού να ανοίξετε τις τρύπες. Τοποθετήστε τις ροδέλες και κουμπώστε με τον ρυθμιστή τους…


Τώρα θα έχετε δυο τρύπες για να μπορέσετε να περάσετε από μέσα το κορδόνι σας, χωρίς να φθείρεται το κουτί.


Μπορείτε να βάλετε στις άκρες του κορδονιού λίγη ταινία, για να μπορεί να περάσει εύκολα από τις τρύπες και να αποφύγετε το ξέφτισμα του κορδονιού:


Και απλά κάντε από ένα κόμπο στο κορδόνι, από την εσωτερική πλευρά του κουτιού, για να σταθεροποιηθεί:


 Πραγματικά!! Αυτά τα κουτιά έγιναν υπέροχα!!2. Yφασμάτινα καλάθια..από το 26ecopages
 


Δείτε πως γίνονται στα:  iheartorganizing και filminthefridge , αντίστοιχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: