Πέμπτη, 6 Ιουνίου 2013

Εναλλακτικά Θερινά Εργαστήρια για παιδιά

Λίγες ημέρες μας χωρίζουν από το κλείσιμο των σχολείων κι ακόμα δεν έχετε βρει το ιδανικό πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης για τα παιδιά ούτως ώστε να αξιοποιήσουν δημιουργικά τον ελεύθερο τους χρόνο.
Φώτο:in2life
Σας παρουσιάζουμε εργαστήρια δραστηριοτήτων, ανάλογα με τις προτιμήσεις των παιδιών:


Cooking Summer Camp

Με της συμμετοχή τους στο  μαγειρικό καλοκαιρινό πρόγραμμα δραστηριοτήτων οι λιλιπούτειοι επίδοξοι σεφ θα μάθουν να μαγειρεύουν, να ψήνουν, να ζυμώνουν καθώς επίσης και να επεξεργάζονται σωστά τα υλικά. Διδάσκονται τις διατροφικές κατηγορίες γευμάτων (πρωινό – πρόγευμα – δεκατιανό – μεσημεριανό – απογευματινό – βραδινό) και παίρνουν μια πρώτη γεύση της κατηγοριοποίησης των συνταγών. Το πιο σημαντικό όμως από όλα είναι το γεγονός ότι εξοικοιώνονται με έναν υγιεινό τρόπο διατροφής μαθαίνοντας να επιλέγουν σωστά τα τρόφιμα που θα καταναλώσουν, εξασκούν την λεπτή κινητικότητά τους με ασφάλεια στην κουζίνα και τέλος αναπτύσσουν την συνεργασία και την επικοινωνία.
Το πρόγραμμα διεξάγεται υπό την καθοδήγηση της εμψυγχώτρια μαγειρικής έκφρασης (Παιδαγωγού), της Διατροφολόγου-Ιατρού και του Chef της Σχολής. 

Τα μικρά μαγειρόπουλα στην δημιουργική καλοκαιρινή τους απασχόληση να έχουν μαζί τους:
α. το βιβλιάριο υγείας τους
β. παπουτσάκια τύπου σαμπό καθαρά μόνο για τον χώρο
γ. άνετο ρουχισμό
δ. κολατσιό
Πότε: Ιούνιος, Ιούλιος, Αύγουστος
Ημέρες: Δευτέρα – Παρασκευή
Ηλικίες: 4 έως 16 χρονών.
Ωράριο:Βασικό 8.00 π.μ. – 2.00 μ.μ.
Κόστος: 148 ευρώ /εβδομάδα (με Φ.Π.Α.) ή 30 ευρώ/ημέρα ( με Φ.Π.Α.)
Τι παρέχεται: α. πρώτες ύλες
                   β. ενδυμασία & προσωπικός εξοπλισμός των παιδιών
                   γ. σκεύη που θα χρησιμοποιήσουν
                   δ. αναλώσιμα μαγειρέματος και σερβιρίσματος
                 ε. ισορροπημένες διατροφικά συνταγές ειδικά προσαρμοσμένες για την υλοποίηση τους από τα παιδιά, όπου δίνονται αναλυτικά στους γονείς
            στ. αντισηπτική απολύμανση των πάγκων και των χεριών τους με αντισηπτικά προϊόντα ISO 9002 – EN 46002 έναντι των μεταδιδόμενων ασθενειών

Δημητρίου Ράλλη 104 & Αντ. Θεοχάρη
Καλλίπολη – Πειραιάς – 18539
Τηλ: 210-45.14.888
Ναπολέοντος Ζέρβα 58 & Ηρακλέους
Γλυφάδα 166 75
Τηλ: 213-00.30.644 


Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών


Tα εργαστήρια και οι άλλες δραστηριότητες, εμπνευσμένες από τις μουσικές εκδηλώσεις, τις θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις και τις περιοδικές εικαστικές εκθέσεις που παρουσιάζονται στη Στέγη, αποσκοπούν, μέσα από τη δημιουργική επαφή και την εξοικείωση με την καλλιτεχνική διαδικασία, να ενεργοποιήσουν τη φαντασία των παιδιών και να συμβάλουν στην ανάπτυξη της δημιουργικότητάς τους.
Καλοκαιρινά εργαστήρια για παιδιά 5-7 ετών
17 Ιουνίου – 5 Ιουλίου
10:00-14:00 Σε διάφορους χώρους της Στέγης
Με αφορμή την έκθεση του καλλιτέχνη Robert Wilson στη Στέγη, τα παιδιά ανακαλύπτουν τη σύγχρονη τέχνη και τον πολυδιάστατο χαρακτήρα της. Στην πρώτη φάση του προγράμματος, μέσα από τη διαδραστική ξενάγησή  στηνεικαστική έκθεση Video Portraits, τα παιδιά θα επικεντρωθούν σε στοιχεία όπως η κίνηση, το φως, οι λέξεις, ο ήχος και τα σκηνικά. 
Στο δεύτερο μέρος τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν τα δικά τους έργα αντλώντας έμπνευση από την έκθεση. Θα πάρουν συνεντεύξεις το ένα από το άλλο, θα τραβήξουν μικρά βίντεο με «περίεργους» χαρακτήρες και, στο τέλος, θα δείξουν στους γονείς και τους φίλους τους όλα αυτά με τα οποία πειραματίστηκαν!
Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί από την εικαστικό & δασκάλα καλλιτεχνικών Christina Mabger και τη θεατρολόγο και εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού Αθηνά Αρσένη.
Διάρκεια:
- Α” κύκλος: Δευτέρα 17 έως και Παρασκευή 21 Ιουνίου, 10:00-14:00 (με μικρό διάλειμμα)
- Β” κύκλος: Δευτέρα 24 έως και Παρασκευή 28 Ιουνίου, 10:00-14:00 (με μικρό διάλειμμα)
- Γ” κύκλος: Δευτέρα 1 έως και Παρασκευή 5 Ιουλίου, 10:00-14:00 (με μικρό διάλειμμα) 
Προϋποθέσεις:
Το κάθε παιδί μπορεί να πάρει μέρος σε έναν από τους κύκλους. Υποχρεωτική συμμετοχή και στις 5 συναντήσεις του κύκλου.
Κόστος συμμετοχής:
45 € και για τις πέντε συναντήσεις
Για συμμετοχή σε δεύτερο εργαστήριο έκπτωση 20%.
Για συμμετοχή αδερφιών, 20% έκπτωση στο δεύτερο παιδί.
Καλοκαιρινά εργαστήρια για παιδιά 8-12 ετών
17-28 Ιουνίου
Σε διάφορους χώρους της Στέγης
• Αστικές αφηγήσεις σε 3D
Διάρκεια: Δευτέρα 17 έως και Παρασκευή 21 Ιουνίου, 10:00-14:00 (με μικρό διάλειμμα).
Μέσα από ένα παιχνίδι εξερεύνησης της γειτονιάς, τα παιδιά ευαισθητοποιούνται στις περιβαλλοντικές προκλήσεις του σύγχρονου αστικού τοπίου. Στη συνέχεια, καλούνται να αποτυπώσουν τις εικόνες, τις σκέψεις και τις ιδέες που γεννιούνται κατά την περιήγηση, σε έναν τρισδιάστατο χάρτη της περιοχής. Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί από την αρχιτέκτονα και interaction designer Άρτεμη Παπαγεωργίου και την εικαστικό Μαρία Βαρελά.
• Εικονογραφώντας κλασικά παραμύθια
Διάρκεια: Δευτέρα 24 έως και Παρασκευή 28 Ιουνίου, 10:00-14:00 (με μικρό διάλειμμα)
Τα παιδιά θα παρακολουθήσουν την προβολή βίντεο του κλασικού παραμυθιού «Τα ταξίδια του Γκιούλιβερ» και θα συγκρατήσουν τα στοιχεία της ιστορίας που θα τους κεντρίσουν το ενδιαφέρον, αποτυπώνοντάς τα σε χαρτί. Στη συνέχεια, καλούνται να εικονογραφήσουν ομαδικά μια αφίσα δρόμου με κυρίαρχο πρόσωπο τον πρωταγωνιστή του παραμυθιού, χρησιμοποιώντας υλικά όπως μολύβια, τέμπερες, ξυλομπογιές και κραγιόνια, δημιουργώντας τη δική τους σύνθεση. Τέλος, θα μεταφέρουν το έργο τους από το μικρό προσχέδιο σε επιφάνεια μεγάλης κλίμακας, κατανοώντας τις έννοιες της κλίμακας και των μεγεθών. Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί από τον τοιχογράφο και ζωγράφο Αλέξανδρο Βασμουλάκη.
Για κρατήσεις θέσεων, μπορείτε να στέλνετε e-mail στο education@sgt.gr ή να τηλεφωνείτε στο 213-017-8034, Μυρτώ Λάβδα.
Θα τηρείται σειρά προτεραιότητας λόγω περιορισμένων θέσεων.

Λεωφόρος Συγγρού 107-109


Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Ξέρετε ποιες είναι οι 5 αισθήσεις του ανθρώπου; Αν όχι τότε ήρθε η στιγμή να τις ανακαλύψετε συμμετέχοντας σταθερινά εκπαιδευτικά εργαστήρια του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης όπου όλοι οι συμμετέχοντες ηλικίας 4 έως 8 ετών θα έχουν την ευκαιρία να περάσουν ένα δημιουργικό καλοκαίρι συνδυάζοντας τη ψυχαγωγία με τη μάθηση. Μέσα από γρίφους, παιχνίδια εξερεύνησης και εικαστικές δραστηριότητες οι λιλιπούτειοι φίλοι μας θα ανακαλύψουν τις μόνιμες συλλογές του μουσείου, καθώς και τη σύγχρονη τέχνη, μέσα από την έκθεση για το Βραβείο ΔΕΣΤΕ. 
Ημέρα 1η / όραση
Περιηγούμαστε στο μουσείο και το βλέπουμε με άλλα μάτια: χρησιμοποιούμε τη σκιά και το φως, αυτοσχέδια τηλεσκόπια, χρωματιστά γυαλιά και επιλέγουμε τα αγαπημένα μας εκθέματα. 
Ημέρα 2η / αφή
Γνωρίζουμε τις μορφές και τα υλικά του Κυκλαδικού Πολιτισμού. Αγγίζουμε τα αντίγραφα και κατασκευάζουμε προϊστορικά αντικείμενα από σημερινά υλικά.
Ημέρα 3η / ακοή
Αφηγούμαστε αρχαίους μύθους, μαθαίνουμε για τη μουσική των θεών και των ανθρώπων και δημιουργούμε δικούς μας ήχους και μουσικά όργανα.
Ημέρα 4η / γεύση
Ανακαλύπτουμε την καθημερινή ζωή μέσα από τις συνήθειες και το φαγητό των αρχαίων Αθηναίων και οργανώνουμε ένα συμπόσιο.
Ημέρα 5η / όσφρηση
Επισκεπτόμαστε τον κήπο του μουσείου, φανταζόμαστε μυρωδιές από τη σύγχρονη και την αρχαία εποχή, φυτεύουμε μέσα σε γλαστράκια και φτιάχνουμε τα δικά μας αρωματοδοχεία.
5 κύκλοι συναντήσεων 25-29/06, 01-05/07, 08-12/07, 15-19/07, 22-26/07.
Αναλυτικά το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων διαμορφώνεται ως εξής:
Δευτέρα – Παρασκευή 10.00-13.00
(με διάλειμμα για ελαφρύ γεύμα) Ηλικίες: 4-8 ετών
Συμμετοχή: 80€, 65€ αδέρφια στο ίδιο εργαστήριο . Το πρόγραμμα απευθύνεται και σε αγγλόφωνα παιδιά.
Υπεύθυνες εργαστηρίων:
Κατερίνα Σταμίδη, Ιωάννα Ζαχαροπούλου Πληροφορίες / Κρατήσεις θέσεων: 2107294220
(Δευτέρα-Παρασκευή 10.00 π.μ. - 13.00)

Νεοφύτου Δούκα 4, Βασ. Σοφίας & Ηροδότου 1
Τηλέφωνο: 210-72.28.321-3
Fax: 210-72.39.382
E-mail: museum@cycladic.gr


Ελληνικός Κόσμος

Ο Ελληνικός Κόσμος ανατρέπει την παραδοσιακή εικόνα της κατασκήνωσης που έχουμε λίγο έως πολύ έχουμε στο νου μας και προσκαλεί τους μικρούς του φίλους ηλικίας 5 έως 12 ετών στον επιτυχημένο θεσμό της εναλλακτικής κατασκήνωσης
Ο «Ελληνικός Κόσμος» συνεργάζεται πρώτη φορά με τις πρεσβείες της Αμερικής, της Αργεντινής, της Ισπανίας και της Ιταλίας και μέσα από εικόνες, γεύσεις και μουσικές από τις χώρες αυτές, θα μετατρέψει το καλοκαίρι των παιδιών σε αξέχαστη εμπειρία! 
Στο «Καλοκαίρι στην πόλη», επί δέκα ημέρες, από Δευτέρα έως και Παρασκευή, τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να βρεθούν σε μία εναλλακτική κατασκήνωση στους χώρους του «Ελληνικού Κόσμου». Από τις 9.00 το πρωί έως τις 15.00, οι μικροί κατασκηνωτές συμμετέχουν σε δραστηριότητες και παιχνίδια που συνθέτουν ένα πολυθεματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα. 
Το φετινό «Καλοκαίρι στην πόλη» περιλαμβάνει δύο διαφορετικές θεματικές ενότητες, με ξεχωριστές δραστηριότητες καθεμία, προσφέροντας στα παιδιά και τους γονείς τη δυνατότητα επιλογής.
«To κουτί της μυθολογίας ανοίγει στον Ελληνικό Κόσμο!»
Οι Τιτάνες, ο Δαίδαλος με τον Ίκαρο, ο Δίας που μεταμορφώνεται σε ταύρο για να κατακτήσει την πανέμορφη Ευρώπη, ο ημίθεος Ηρακλής, ο ξακουστός Θησέας αλλά και η Πανδώρα που με την περιέργειά της έφερε στους ανθρώπους όλες τις συμφορές, είναι μερικοί από τους πρωταγωνιστές αυτού του δεκαημέρου. 
(A’, Γ’, Ε’ Δεκαήμερο).
«Aπό την Ιθάκη στην Αθήνα και από την Αθήνα στον κόσμο…
ο Οδυσσέας του τότε έρχεται στο σήμερα!»
Πώς θα ήταν αν ο μυθικός Οδυσσέας ερχόταν στη σύγχρονη εποχή; Πού θα ταξίδευε; Ποιούς θα συναντούσε και τι θα τον εντυπωσίαζε; Το ταξίδι ξαναρχίζει με νέα πορεία και διαφορετικές προκλήσεις! 
(Β’ και Δ’ Δεκαήμερο)
Απογευματινή Ζώνη 15.00-17.00
Για πρώτη φορά στο φετινό «Καλοκαίρι στην πόλη», τα παιδιά μπορούν να παρατείνουν την παραμονή τους στους χώρους του «Ελληνικού Κόσμου» μετά τις 15.00 (που τελειώνουν οι ημερήσιες δραστηριότητες) και να συμμετέχουν σε δραστηριότητες μέχρι τις 17.00. Η νέα προαιρετική απογευματινή ζώνη 15.00-17.00 περιλαμβάνει εργαστήρια με διακεκριμένους συνεργάτες από το χώρο του θεάτρου, της μουσικής, του χορού, της yoga και του αθλητισμού που θα δίνουν ραντεβού με τους μικρούς μας φίλους καθημερινά 15.00-17.00.
ΔΕΚΑΗΜΕΡΑ «Καλοκαίρι στην πόλη»
Α’ δεκαήμερο: 17/06/2013 – 28/06/2013
Β’ δεκαήμερο: 01/07/2013 – 12/07/2013
Γ’ δεκαήμερο: 15/07/2013 – 26/07/2013
Δ’ δεκαήμερο: 29/07/2013 – 09/08/2013
E’ δεκαήμερο: 26/08/2013 – 06/09/2013

Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»
Πειραιώς 254, Ταύρος
212-25.40.600


British Summer School in Athens


To πρόγραμμα «The British Summer School in Athens» σχεδιάστηκε από εκπαιδευτικούς του British Council και της Σχολής Ι.Μ. Παναγιωτόπουλου
θα πραγματοποιηθεί από τις 17 Ιουνίου έως τις 12 Ιουλίου 2013 στις εγκαταστάσεις του Σχολείου Ι.Μ. Παναγιωτόπουλου στην Παλλήνη
απευθύνεται σε παιδιά 5–12 ετών
περιλαμβάνει τη μεταφορά των μαθητών με σχολικά λεωφορεία
θα διαρκεί από Δευτέρα έως Παρασκευή, 08:30–14:30 (τηρούνται οι επίσημες ελληνικές και βρετανικές αργίες).
Τέχνη και Επιστήμη – Εξερεύνηση της Αγγλικής Γλώσσας
Οι καθηγητές του British Council, με βάση τα θέματα των εργαστηρίων της προηγούμενης ενότητας, θα επεκταθούν με εργαλείο την αγγλική γλώσσα και θα την «εξερευνήσουν» με διασκεδαστικό, επικοινωνιακό και δημιουργικό τρόπο.
Έκφραση μέσα από την Τέχνη
Οι μαθητές σε projects διάρκειας δύο εβδομάδων συνεργάζονται και εκφράζονται μέσα από τις Καλές και τις Παραστατικές Τέχνες, δημιουργώντας βίντεο, θεατρικά δρώμενα, εικαστικές εγκαταστάσεις κ.λπ.
Παιχνίδια Άμιλλας
Η ημέρα ολοκληρώνεται  με ομαδικά παιχνίδια επίλυσης προβλημάτων και δράσεις οι οποίες θα βασίζονται στα Μαθηματικά και στις Φυσικές Επιστήμες.
Κάθε Παρασκευή τα παιδιά θα συμμετέχουν σε οργανωμένες δραστηριότητες παιχνιδιού και μάθησης που θα πραγματοποιούνται στη θάλασσα, σε κοντινή, οργανωμένη παραλία, υπό την επίβλεψη κατάλληλα εκπαιδευμένου προσωπικού.
Ένα camp που προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα. Δημιουργική απασχόληση, αθλητισμό, αλλά και εξάσκηση στην αγγλική γλώσσα από τους πλέον κατάλληλους, τους εκπαιδευτές του Βρετανικού Συμβουλίου.
Το Βρετανικό Θερινό Σχολείο έχει σχεδιαστεί για τρεις διαφορετικές ηλικιακές ομάδες μαθητών: 5–7 ετών, 8–10 ετών και 11–13 ετών.
Θα γίνει στην Σχολή Ι.Μ. Παναγιωτόπουλου στην Παλλήνη.
Περιλαμβάνει την μεταφορά των μαθητών με σχολικά λεωφορεία.
Θα διαρκεί από Δευτέρα έως Παρασκευή, 08.30–14.30.
Το πρόγραμμα αποτελείται από πέντε μέρη:
Αθλητισμός και Δραστηριότητες
Εργαστήρια Τέχνης και Επιστήμης
Εργαστήρια Δημιουργίας και Εκτέλεσης
Εργαστήρια με έμφαση σε διασκεδαστικά και ενδιαφέροντα θέματα, που διδάσκονται από τους καθηγητές της Σχολής Ι.Μ.Παναγιωτόπουλος, με την υποστήριξη των καθηγητών του British Council.
Πρόκληση Παιδιών
Η ημέρα θα τελειώσει με παιχνίδια, δραστηριότητες επίλυσης προβλημάτων και προκλήσεις της ομάδας, τα οποία θα βασίζονται στα Μαθηματικά και στις Επιστήμες.

Πληροφορίες: Βritish Council


Παί-ζω Camp

Τα επιτυχημένα καλοκαιρινά ημερήσια Camp του Παι-Ζω συνδυάζουν με μοναδικό τρόπο φύση, δράση και άθληση στην τιμή των μόλις 89€ εβδομαδιαίως.
Τα προγράμματα απευθύνονται σε 2 ηλικιακές ομάδες, Kids Summer Camp (από 6-12 ετών) και Teens Summer Camp (από 13-16 ετών) και δίνουν την ευκαιρία στα παιδιά να απασχολούνται καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) από τις 8:00 – 15:00 με διάφορες δραστηριότητες (Πάρκο Δράσης, Αθλοπαιδιές, παιδαγωγικά παιχνίδια, ιππασία, ιστιοπλοΐα, Roller, Αναρρίχηση, Go Cart, Τοξοβολία, Παιχνίδια Χαμένου θησαυρού, Κολύμβηση στην Θάλασσα, Ποδόσφαιρο, Νεροτσουλήθρες κ.α). Το προσωπικό αποτελείται από έμπειρους & εξειδικευμένους Καθηγητές Φυσικής Αγωγής και συνεχή παρουσία Ιατρού.
Εκτός από τις δραστηριότητες στην τιμή περιλαμβάνεται και καθημερινό μικρογεύμα που περιέχει 1 σάντουιτς, χυμό , Νερό.
Κόστος: Από 89€ / Εβδομάδα *
Οι θέσεις για τους συμμετέχοντες είναι περιορισμένες και όσοι θα θελήσουν να δηλώσουν συμμετοχή θα πρέπει να το κάνουν άμεσα.
Για τιμές & περισσότερες πληροφορίες στο www.pai-zo.gr , www.pai-zo.gr/members και στα Τηλ. 211-80.00.005 , Κιν. 6948572508 , email : info@pai-zo.gr


Milan Junior Camp 2013

Ο μικρός σας δεν χάνει την ευκαιρία να παίζει με την στρογγυλή θεά και να ονειρεύεται διαρκώς τη στιγμή που θα παίξει σε μια μεγάλη ποδοσφαιρική ομάδα και θα ξεδιπλώσει το εντυπωσιακό του ταλέντο; Τότε, μάλλον ήρθε η ώρα να σκεφθείτε σοβαρά το ενδεχόμενο να τον γράψετε στο προσεχές Milan Junior Camp, το πιο επιτυχημένο camp παγκοσμίως, έχοντας δίπλα τους επαγγελματίες προπονητές και παίκτες της MILAN που θα τους διδάξουν σε νεαρούς αθλητές και αθλήτριες από6 έως 17 ετών τα μυστικά του Ιταλικού και Ευρωπαϊκού Ποδοσφαίρου. Όσα παιδιά διακριθούν θα έχουν την τύχη να στελεχώσουν τις ακαδημίες της Milan και οι καλύτεροι αθλητές θα βραβευτούν με ένα ταξίδι στο Μιλάνο όπου θα δοκιμαστούν από τους υπευθύνους των ακαδημιών της ομάδας κατά τη διάρκεια της “Milan Junior Camp Day”.
Οι εγγραφές για το Milan Junior Camp – Greece 2013 που θα διεξαχθεί στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας στοΑθλητικό Κέντρο του Πανηλειακού με διαμονή στο Epihotel Odysseas ,από 01 έως 07 Ιουλίου και στη Βόρεια Ελλάδα με την υποστήριξη του Πρότυπου Αθλητικού Κεντρου ‘ΑΤΕΡΜΩΝ” στις αθλητικές εγκαταστάσεις του, από 01 έως 07 Σεπτεμβρίου, ξεκίνησαν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας!
Το κόστος συμμετοχής είναι 299€/άτομο και περιλαμβάνει την εγγραφή, διαμονή και διατροφή, προπονήσεις, γυμναστήριο, κολυμβητήριο και συμμετοχή στις γιορτές έναρξης και λήξης. Επίσης όλοι οι συμμετέχοντες θα προμηθευτούν μια σειρά από αθλητικό υλικό της ADIDAS με τα χρώματα της MILAN και θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής από τη MILAN.
Τα camp της  MILAN διεξάγονται σε πάνω από 40 χώρες και συμμετέχουν ετησίως 160.000 παιδιά που επιθυμούν να ζήσουν μια αξέχαστη εμπειρία αθλητικών ποδοσφαιρικών διακοπών με γνώμονα την εκπαιδευτική συμφιλίωση και την υγιεινή διασκέδαση.
*Όσοι από εσάς ενδιαφέρεστε να λάβετε την προκήρυξη ή την αίτηση συμμετοχής στο camp, μπορείτε να επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα 26210- 42.190 και 6979692998, στο email : milanjuniorcampgreece@gmail.com και στο site του camp: www.milan-junior-camp-greece.webnode.gr


Μουσείο Πειραμάτων


Το Μουσείο Πειραμάτων προτείνει ένα ειδικά σχεδιασμένο και δομημένο ωρολόγιο πρόγραμμα για τα πρωινά του καλοκαιριού με: 
Πειράματα… γιατί μου αρέσουν οι ανακαλύψεις!
Εξορμήσεις στη φύση… γιατί αγαπώ το περιβάλλον!
Ομαδικά παιχνίδια… γιατί μου αρέσει να συνεργάζομαι!
Κατασκευές… γιατί μου αρέσει να δημιουργώ!
Θεατρικό παιχνίδι… γιατί μου αρέσει να εκφράζομαι!
Τα παιδιά συμμετέχουν σε ασφαλή εργαστήρια και δραστηριότητες, που σχεδιάζονται και υλοποιούνται αποκλειστικά από εμψυχωτές υψηλής ακαδημαϊκής κατάρτισης στην αντίστοιχη ειδικότητα.
Το καλοκαιρινό πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά 6-12 ετών και λειτουργεί από τις 07:30 έως τις 16:00 για τέσσερις περιόδους με διαφορετικό ωρολόγιο πρόγραμμα για την κάθε μία:
1η περίοδος: 17/6/2013 – 21/6/2013
2η περίοδος: 25/6/2013 – 28/7/2013
3η περίοδος: 01/7/2013 – 5/7/2013
4η περίοδος: 8/7/2013 – 12/7/2013

Πληροφορίες: Μουσείο Πειραμάτων


Green Camp

Το Green Camp, η πράσινη κατασκήνωση στη φιλόξενη Ηλεία, ετοιμάζεται να υποδεχθεί για ακόμη μια φορά τα παιδιά που θέλουν να περάσουν δημιουργικά 22 μέρες στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της συμμετέχοντας ενεργά στο πρότυπο κατασκηνωτικό πρόγραμμα που συνδυάζει μοναδικά την ομαδική ζωή, την άθληση, την ψυχαγωγία.
Για τα παιδιά που τους αρέσει το volley και το beach volley τι θα ήταν καλύτερο από το να μυηθούν στα άδυτα του αγαπημένου τους αθλήματος και να μάθουν από πρώτο χέρι τα μυστικά επιτυχίας των αθλητών υπό την καθοδήγηση στελεχών αναγνωρισμένων στο χώρο της πετοσφαίρισης; Αυτό το καλοκαίρι στο Green Camp υπεύθυνος του volley θα ειναι ο Νίκος Ρουμελιώτης και του beach volley η Βάσω Καραντάσιου!
Κι αν πάλι το παιδί σας προτιμά το χορό, τότε σίγουρα θα ξετρελαθεί με την zumba που υπόσχεται λάτιν ρυθμούς και εύκολες χορευτικές κινήσεις σε ένα δυναμικό χορευτικό πρόγραμμα fitness που κάνει τα παιδιά κάθε ηλικίας να αγαπήσουν αυτό το ιδιαίτερο είδος αερόβιας άσκησης.
Τέλος εάν θέλετε να συνδυάσετε τις καλοκαιρινές διακοπές του παιδιού με τη μάθηση, τότε σπεύστε να δηλώσετε συμμετοχή στο english summer school που διοργανώνει το Green Camp σε συνεργασία με το Κέντρο Ξένων Γλωσσών «Λαδοπούλου Άννα» από 20 έως 30 Ιουνίου και από 4 έως 14 Αυγούστου. Οι κατασκηνωτές που θα συμμετέχουν σε αυτό παράλληλα με τις υπόλοιπες δραστηριότητες της κατασκήνωσης θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ένα ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα το οποίο θα συντελεί στην καλύτερη εκμάθηση της Αγγλικής γλώσσας. Μια πολύ καλή ευκαιρία για να εξασκηθούν τα παιδιά στα αγγλικά και να μην χάσουν επαφή με την ξένη γλώσσα όταν το σχολείο και το φροντιστήριο τελειώσει.
Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί  στο 6975539885 ή στο anna.ladop@hotmail.com
Λεχαινά Ηλείας 27053
26230-91.268 & 26230-91.436
fax: 26230 91418

GOLF Camp

Μια ενδιαφέρουσα πρόταση θερινού προγράμματος δημιουργικής απασχόλησης επιφυλάσσει για παιδιά και εφήβους η Costa Navarino καθώς διοργανώνει το πρώτο “Θερινό Golf Camp” στις 17-21 Ιουνίου και 2-6 Σεπτεμβρίου. Η έμπειρη ομάδα της Navarino Golf Academy έχει δημιουργήσει ένα πλήρες πρόγραμμα που θα μυήσει παιδιά και εφήβους σε αυτό το συναρπαστικό άθλημα.
Με στόχο να παρέχει υψηλού επιπέδου προετοιμασία και να συμβάλλει στην ανάπτυξη του γκολφ στην Ελλάδα, ηNavarino Golf Academy με αυτό το πρόγραμμα προσφέρει μαθήματα υψηλών προδιαγραφών στις άρτιες εγκαταστάσεις που περιλαμβάνουν Driving Range, περιοχή πρακτικής εξάσκησης Short Game, Putting Green καθώς και προσομοιωτή εσωτερικού χώρου. Τα παιδιά και οι νέοι έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τους κανονισμούς και τους διαφορετικούς τύπους παιξίματος, τις τεχνικές εξάσκησης και βελτίωσης στο γκολφ.
Μέσα σε αυτές τις πέντε ημέρες του “Θερινού Golf Camp” ξεδιπλώνεται όχι μόνο η γοητεία του γκολφ, αλλά όσοι συμμετέχουν (ηλικίες 8-12 και 13-17 ετών), μπορούν επίσης να πάρουν μέρος σε πολλές δραστηριότητες: παιχνίδια στο υδάτινο πάρκο, bowling, αθλήματα όπως μπάσκετ πόλο και τένις, τουρνουά ποδοσφαίρου, αρχαιολογικές εκδρομές, μαθήματα ζωγραφικής και με πηλό, καθώς και πλήθος ακόμη διασκεδαστικών προγραμμάτων, ειδικά μελετημένων για τα δύο ηλικιακά γκρουπ.
Μένοντας είτε με τους γονείς τους στο ξενοδοχείο The Westin Resort, Costa Navarino, είτε στο ξεχωριστό SandCastle, κατά την πενθήμερη διαμονή τους, θα γνωρίσουν την ιστορία της περιοχής και τοπικές παραδόσεις και θα βρεθούν κοντά στην πλούσια φύση. Στους ειδικά σχεδιασμένους χώρους για παιδιά στο Navarino Dunes, το Cocoon και το SandCastle, τη φροντίδα των παιδιών αναλαμβάνει το έμπειρο και άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό της WorldWide Kids Company, της κορυφαίας διεθνώς εταιρείας στον τομέα της διαχείρισης και φροντίδας παιδικών εγκαταστάσεων.
Πληροφορίες για συμμετοχή και κρατήσεις: 27230-90.200, golf@costanavarino.com
Πληροφορίες:  http://www.costanavarino.com


Τόπος Αλλού

Το Αερόπλοιο και η Θεατρομάθεια αυτό το καλοκαίρι ενώνουν τις δυνάμεις τους και δημιουργούν τα θερινά θεατρικά εργαστήρια στο Τόπος Αλλού. Αυτό το καλοκαίρι ενώνουν τις δυνάμεις τους και δημιουργούν τα θερινά θεατρικά εργαστήρια για παιδιά.

Επί ενάμισι μήνα, τρεις φορές την εβδομάδα, τα παιδιά θα συναντιούνται στο θέατρο Τόπος Αλλού (Κεφαλληνίας 17, Κυψέλη) για το γλυκό ταξίδι στον κόσμο της δημιουργίας και του θεάτρου, όπου θα γνωρίσουν όλους τους τομείς της θεατρικής τέχνης.

Μέσα από το παιχνίδι, η ομάδα επαγγελματιών καλλιτεχνών- παιδαγωγών του θεάτρου για παιδιά συνδυάζουν το θέατρο, τη μουσική, το χορό, την ορθοφωνία, το τραγούδι και τον αυτοσχεδιασμό με τη δημιουργική μάθηση και την ψυχαγωγία. Με αυτόν τον τρόπο, είναι αποδεδειγμένο ότι τα παιδιά αναδεικνύουν τις κλίσεις τους, ανοίγουν το δρόμο στη δημιουργικότητά τους, τονώνουν την αυτοπεποίθησή τους και αυξάνουν την ικανότητα συγκέντρωσής τους. Το εργαστήρι θα ολοκληρωθεί με την παρουσίαση μιας μαγικής μίνι παράστασης ως αποτέλεσμα της συλλογικής προσπάθειας των παιδιών.
Ο Νίκος Καμτσής και η Αλίκη Κατσαβού που διευθύνουν τα εργαστήρια σε εβδομαδιαία βάση αξιολογούν την πορεία των παιδιών, ώστε να είναι σίγουροι πως όλοι οι συμμετέχοντες ωφελούνται ισότιμα μέσα στη διαδικασία.
Κάθε εργαστήρι κρατάει 90 λεπτά και κάθε μέρα συνάντησης περιλαμβάνει τουλάχιστον τρία τέτοια εργαστήρια. Ο κύκλος των συναντήσεων ολοκληρώνεται σε έξι εβδομάδες.

Έναρξη: 18/6 Λήξη: 27/7 Προτεινόμενες Ώρες Εργαστηρίου: 8.30π.μ.-1.30 μ.μ.
Πληροφορίες: www.topos-allou.gr,  210-90.25.025 (Θεατρομάθεια), 210-86.56.004 (Αερόπλοιο)


Εργαστήριο Πηλού

Εάν τους αρέσουν οι κατασκευές τότε αξίζει να ρίξετε μια ματιά στο θερινό camp του Εργαστηρίου του Πηλού που αποσκοπεί στο συνδυασμό της καλλιτεχνικής έκφρασης των παιδιών με το αυθόρμητο παιχνίδι και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών. 
Στόχος του εργαστηρίου είναι, μέσα από τη χαρά του παιχνιδιού και τη δημιουργικότητα, να αναδειχθεί η μοναδικότητα του κάθε παιδιού, να ενισχυθεί η αυτοεκτίμηση του, να μάθει να εκφράζεται και να αλληλεπιδρά με σεβασμό και αγάπη. Πάνω από όλα επιθυμία μας είναι, μέσα από το παιχνίδι με την τέχνη, τα παιδιά να ψυχαγωγηθούν παίζοντας με την καρδιά τους.
Το πρόγραμμα του camp περιλαμβάνει:

* Δημιουργίες με πηλό (τροχός κεραμικής, δημιουργία αντικειμένου,
μάσκα, ψηφιδωτό, ζωγραφική κεραμικών).
* Μορφές και χρώμα (εικαστικά παιχνίδια, και δημιουργήματα)
* Δημιουργίες με φυσικά υλικά
* Παιχνίδια με το νερό
* Παιχνίδια με το σώμα (Αυθεντικό Παιχνίδι
(http://www.psycho-therapia.com/kids-game) , παραδοσιακό παιχνίδι, χορός)
* Παίζοντας με το φως (παιχνίδι με τη φωτογραφία)
* Τα παραμύθια ζωντανεύουν (διήγηση και εκδραμάτιση παραμυθιού)
* Κηπουρική

Στη διάρκεια παραμονής των παιδιών στο camp θα προσφέρεται κάποιο σνακ καθώς και χυμός. Στη περίπτωση παραμονής των παιδιών μετά τις δύο το μεσημέρι, τα παιδιά μπορούν να έχουν μαζί τους το δικό τους φαγητό.

Διάρκεια Camp: 17 με 21 Ιουνίου & 24 με 28 Ιουνίου
Ωράριο: 08:00 π.μ. – 14:00 μ.μ. (πρόγραμμα εκτεταμένο 14:00 – 16:00)
Το εργαστήριο συντονίζουν οι: Βίκυ Λάζου, κεραμίστρια και Αγγελική Καλαντζοπούλου, Ψυχολόγος και ειδικός στο Αυθεντικό Παιχνίδι.

Περισσότερες Πληροφορίες και εγγραφές στα τηλέφωνα 6939627809 (Βίκυ Λάζου)
6972273830 (Αγγελική Καλαντζοπούλου) και 210-98.84.131
Μπιζανίου 29, Άλιμος
210 98.84.131


Πηγή: infokids

Δεν υπάρχουν σχόλια: