Τρίτη, 4 Φεβρουαρίου 2014

Κασερόπιτα


Υλικά
800 γρ. κασέρι, τριμμένο στο χοντρό τρίφτη*
1 πακέτο φύλλο κρούστας
1 λίτρο γάλα πλήρες
4 μεγάλα αβγά
βούτυρο ή ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Ανάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
2. Βουτυρώνουμε ένα μεγάλο παραλληλόγραμμο ή οβάλ πυρίμαχο σκεύος και στρώνουμε μέσα 5 φύλλα,βουτυρώνοντας το καθένα καλά με πινέλο. Απλώνουμε επάνω το μισό τριμμένο τυρί και ρίχνουμε αρκετό φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
3. Στρώνουμε από πάνω τρία φύλλα κρούστας, βουτυρώνοντας (ή λαδώνοντας) το καθένα και απλώνουμε το υπόλοιπο τυρί, με ανάλογο πιπέρι.
4. Καλύπτουμε με άλλα τρία βουτυρωμένα φύλλα.
5. Τρυπάμε πυκνά την επιφάνεια μ' ένα πιρούνι, προσέχοντας να φτάσει βαθιά. Χτυπάμε σ' ένα μπολ τ' αβγά με τα 4/5 του γάλακτος, να αναμειχθούν καλά και ρίχνουμε το μείγμα επάνω στην πίτα.
6. Την αφήνουμε να σταθεί30'-45΄και μετά την ψήνουμε για 40΄.
7. Ελέγχουμε το ψήσιμο σηκώνοντας την άκρη.

* μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κασέρι ανάμεικτο με γραβιέρα.
Πηγή:umami

1 σχόλιο:

Maria Naka είπε...

Λατρεύω την κασερόπιτα! Και φαίνεται τόσο εύκολη, πρέπει να την δοκιμάσω!

http://swanocean.blogspot.gr/