Παρασκευή, 7 Μαρτίου 2014

Ανταλλαγές παιδικών ειδών - Η ανάγκη που έγινε μόδα

«Χαρίζονται παιδικά μπουφάν, μπλε χρώματος», «προσφέρονται ελαφρώς μεταχειρισμένα παπούτσια κόκκινο με κίτρινο», «δεχόμαστε παιδικά παιχνίδια». Στην εποχή της κρίσης, εφευρετικοί γονείς βρίσκουν λύσεις. Και τα πράγματα γίνονται πολύ πιο απλά!
 
Babyfeat.gr
Με απώτερο σκοπό να δημιουργήσουν ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά, δύο μαμάδες, η Δήμητρα Τζιμοπούλου, πρώην ιδιωτική υπάλληλος και η Εβίτα Παρασκευοπούλου, πρώην γραφίστρια και φωτογράφος, έφτιαξαν την ιστοσελίδα babyfeat.gr, για να ανταλλάσσουν, χαρίζουν, ζητάνε, πουλάνε παιδικά είδη όλοι οι γονείς της Ελλάδας.
Το Κέντρο BabyFeat  είναι ένας χώρος συνάντησης, ανταλλαγής, επικοινωνίας και δημιουργίας με επίκεντρο τα παιδιά -το πρώτο κέντρο επαναχρησιμοποίησης βρεφικών και παιδικών ειδών, με δράσεις εκπαιδευτικού και δημιουργικού χαρακτήρα. Οδός Αλκμήνης 16, τηλ.210-48.35.152.
HappySwap
Mία απλή ιδέα που έγινε πράξη από την Χρύσα και την Βάσια, οι οποίες διοργανώνουν πάρτι ανταλλαγής, στα οποία μπορεί να συμμετάσχει όποιος θέλει, πηγαίνοντας όσα ρούχα δεν κάνουν πια στο παιδί του και βρίσκοντας άλλα, κατάλληλα για την ηλικία του.
 
Ανταλλακτική οικονομία
Στο antallaktiki.gr, το site στο οποίο ανταλλάζονται ή χαρίζονται προϊόντα και υπηρεσίες, θα βρείτε την κατηγορία βρεφικά/παιδικά είδη, στην οποία ανταλλάσσονται παιδικά καροτσάκια,ποδήλατα κ.ά. με διάφορα είδη καθημερινής χρήσης.
 

Ανταλλαγές kids
Στο blog ανταλλαγές, θα βρείτε την κατηγορία ανταλλαγές kids, στην οποία αναρτώνται τακτικά τα events που οργανώνει η ομάδα στην Θεσσαλονίκη. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε και στο group ανταλλαγές στο Facebook.
 
Give the kids
Απευθυνθείτε στην ομάδα αυτή για να χαρίσετε ρούχα και παπούτσια για παιδιά από 0 έως 5 ετών και πάρτε από εκεί τέτοια είδη για τα δικά σας παιδιά, αν πραγματικά τα έχετε ανάγκη. Μάθετε περισσότερα εδώ.

Πατάρι
Στo patari.gr θα βρείτε παιδικά είδη που χαρίζονται (ή πωλούνται σε πραγματικά χαμηλές τιμές), ενώ στο ίδιο siteμπορείτε να «ανεβάσετε» και να χαρίσετε τα δικά σας.


Πηγή: letsfamily

Δεν υπάρχουν σχόλια: