Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2013

Ταχινοκουλούρακια

Φώτο:www.dinanikolaou.gr
Το ταχινι αποτελεί μια απο τις ιδανικότερες και ολοκληρωμένες τροφές, που ενισχύουν την υγεία, γιατι περιέχει πλήθος βιταμινών και θρεπτικών στοιχείων. Είναι ιδανικό σε περιόδους νηστείας και η κατανάλωσή του ενδείκνυται για όλους, ιδιαίτερα για τα παιδιά. 
Η συνταγή αυτή θα κάνει το σπίτι να μοσχομυρίσει και θα μας δώσει περίπου 60 αφράτα κουλουράκια, που θα ικανοποιήσουν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς.

Υλικά που θα χρειαστούμε:
950 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
200 γρ. ταχίνι (κατά προτίμηση βιολογικό)
400 γρ. φυσικό χυμό πορτοκάλι (κατά προτίμηση βιολογικό)
220 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
10 γρ. σόδα
10 γρ. κανέλα σκόνη
5 γρ. γαρύφαλλο τριμμένο
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Σουσάμι, για το πασπάλισμα




Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το ταχίνι και το μισό χυμό πορτοκαλιού, μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη.
Σε ένα ποτήρι, ανακατεύουμε τον υπόλοιπο χυμό με τη σόδα και προσθέτουμε το μίγμα στο μπολ.
Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Ρίχνουμε το μισό αλεύρι και αρχίζουμε να ζυμώνουμε, προσθέτοντας κάθε φορά και λίγο ακόμα, μέχρι να φτιάξουμε ένα απαλό ζυμαράκι.
Πλάθουμε τα κουλουράκια σε ό,τι σχήμα μας αρέσει και τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα στρωμένη με χαρτί ψησίματος.
Τα αλείφουμε με ένα πινέλο με λίγο νερό και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
Ψήνουμε τα κουλουράκια για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.

''Καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση''


Πηγή: Η συνταγή είναι της Ντίνας Νικολάου, με ελάχιστες παραλλαγές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: