Τρίτη, 19 Μαρτίου 2013

Ξύλινη γλάστρα και σουβέρ..


Ξύλινο γλαστράκι
Θα χρειαστείτε μερικά λεπτά κλαδιά (ιδανικά ίδιου πάχους μεταξύ τους) που θα βρείτε στην εξοχή, ένα πριονάκι ή κοφτερό μαχαίρι, σπάγκο και για σιγουριά, ένα glue gun.


Αφού φέρετε τα κλαδάκια στο ίδιο ύψος, μπορείτε να τα δέσετε μεταξύ τους με σπάγκο, το ένα μετά το άλλο, σε 2 σημεία, στο πάνω και στο κάτω μέρος τους, δημιουργώντας μία σύνθεση-αλυσίδα, τόσο μακριά, όσο η περιφέρεια της γλάστρας που θέλετε να «ντύσετε».


Στη συνέχεια, μπορείτε να πάρετε ένα τενεκεδάκι (αντί για γλαστράκι), και να τυλίξετε τη σύνθεσή σας γύρω από αυτό. Μπορείτε για σιγουριά να το κολλήσετε και πάνω στην επιφάνεια της γλάστρας με τη βοήθεια του glue gun, αλλιώς απλά να το δέσετε στο σημείο που συναντώνται τα άκρα του με το σπάγκο, κάνοντας έναν όμορφο φιόγκο.

Ξύλινα σουβέρ
Θα χρειαστείς αρκετά κομμάτια ίσιου ξύλου, κλαδευτήρι για να τα κόψεις στο κατάλληλο μήκος, πιστόλι ζεστής κόλλας (glue gun) και χρωματιστά σκοινάκια για να δέσεις.   Ξεχώρισε από την σωρό, τα πιο χοντρά και ίσια ξύλα. Αυτά θα γίνουν η βάση πάνω στην οποία θα κολλήσεις τα υπόλοιπα. Άν τα ξύλα είναι πολύ μεγάλα,  κόψε τα ώστε το κάθε ξυλάκι να είναι περίπου 9 με 10 εκατοστά. Χρησιμοποίησε μεζούρα για το πρώτο και τα άλλα κόψτα περίπου ίδια (η ομορφιά του είναι και στα ασύμετρα μήκη).       


Μόλις κολλήσεις όλα τα ξυλάκια και αφού τα έχεις αφήσει τουλάχιστον πέντε λεπτά για να σιγουρευτείς ότι κρύωσε η κόλλα, κόψε ένα μέτρο σκοινάκι, δίπλωσέ το στην μέση και πέρασέ το ανάμεσα στο πρώτο και στο δεύτερο ξύλο. Το κομμάτι που είναι στο εσωτερικό φέρτο προς τα πάνω, διαγώνια και έξω. Κάνε το ίδιο ανάποδα και για το δεύτερο σκοινάκι. Ο σκοπός είναι να σχηματίσεις ένα Χ που να στερεώνει τα ξυλάκια με την βάση.    
 


Ξεκίνα με το πρώτο σκοινάκι, φέρτο ανάμεσα στα 2 επόμενα ξύλα και συνέχισε το πάνω, διαγώνια και έξω μέχρι να τελειώσεις την μια πλευρά. Όταν τελειώσεις, πιάσε το δεύτερο σκοινάκι και κάνε τα ίδια προς την αντίθετη πλευρά ώστε να σχηματίσεις τα Χ. Όταν τελειώσεις και τις δυο πλευρές, δέσε 2-3 κόμπους τα σκοινάκια σου και πέρασέ τα με λίγη κόλλα για να μην λυθούν εύκολα. 


          

Δεν υπάρχουν σχόλια: