Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2013

Θεματικές βόλτες στην Αθήνα...

Ποιος είπε ότι οι βόλτες δεν έχουν νόημα; Την πραγματική αξία της Αθήνας μέσα από απλούς περιπάτους επιχειρεί να αναδείξει η ομάδα Alternative Tours of Athens (ΑΤΑ). Μέσα από ασυνήθιστες ξεναγήσεις, νέα άτομα προωθούν τη διαφορετική ομορφιά της πρωτεύουσας.
Η Alternative Tours of Athens είναι μια αστική μη κερδοσκοπική οργάνωση με αντικείμενο τον σχεδιασμό και την υλοποίηση επιμορφωτικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα περιηγήσεων στην Αθήνα. Οι περιηγήσεις αυτές, γίνονται από μέλη της ομάδας, η οποία αποτελείται από αρχιτέκτονες, φωτογράφους, καλλιτέχνες, μουσικούς, συγγραφείς για να σας δώσουν τη δική τους ματιά για την πόλη. Για παράδειγμα, οι αρχιτεκτονικές περιηγήσεις, γίνονται από πτυχιούχους αρχιτέκτονες που ζουν και εργάζονται στην Αθήνα.

Βόλτες με την ΑΤΑ
Οι εναλλακτικές περιηγήσεις στην Αθήνα πραγματοποιούνται καθημερινά. Το καλοκαίρι οι περιηγήσεις είναι τακτικές και καθημερινά συγκεντρώνεται κόσμος, το χειμώνα προκύπτει κυρίως κατόπιν συνεννόησης για ενδιαφέρον συμμετοχής.  Οι κατηγορίες αυτών των περιηγήσεων είναι οι εξής:

Αρχιτεκτονική
Η πόλη προσφέρεται λόγων των πολλών αλλαγών και της μίξης πολιτισμών, για να ανακαλύψετε την ιστορία πίσω από τις διάσημες πλατείες, τους δρόμους και τα κτήρια ορόσημά της. Αρχιτεκτονική δεκαετιών ’30 ως ’70, όταν η πόλη επεκτάθηκε και δημιούργησε τη νέα της ταυτότητα (3 ώρες, 15,00 € το άτομο, κάθε Πέμπτη στις 10:00 π.μ.).
 
Street Art
Η μόδα του Street Art δεν θα ήταν δυνατό να μην «αγγίξει» την πρωτεύουσα της Ελλάδας. Ζωγραφιές πάνω σε τοίχους μεταφέρουν την τέχνη αλλά και ιδεολογίες και καθημερινές αγωνίες. Εξάρχεια, Ψυρρή και Μεταξουργείο είναι από τις κυριότερες περιοχές. (3 ώρες, 10€ το άτομο, κάθε Τετάρτη στις 3 μ.μ.).

Nightlife
Σε στέκια και ιδιαίτερα σημεία, η ομάδα σας ξεναγεί σε άγνωστα καλαίσθητα μπαρ ή πιο δημοφιλή μαγαζιά για να διασκεδάσετε. Γκάζι, Μεταξουργείο, Σύνταγμα, Ψυρρή και Εξάρχεια είναι οι περιοχές που θα περιηγηθείτε. (3 ώρες, 10,00 € το άτομο, κάθε Τετάρτη στις 21:00 μ.μ και κάθε Παρασκευή στις 22:00 μ.μ.).

Κινήματα
Ξεκινώντας από την πλατεία Συντάγματος, η παλαιότερη και πρόσφατη ιστορία του, θα περπατήσετε μέσα από τους τόπους όπου τα πράγματα συνέβησαν. Θα δείτε από κοντά εξελίξεις από κινήσεις που προσπαθούν να κάνουν τη διαφορά, τους δρόμους που ενέπνευσαν και πιθανότατα τοπικές πρωτοβουλίες. (3 ώρες, 10€ άτομο, κάθε Σάββατο στις 10 π.μ.).

Φωτογραφία
Η Αθήνα μέσα από φωτογραφικές ξεναγήσεις. Σας δίνεται η ευκαιρία να αποκτήσετε χρήσιμες συμβουλές και πληροφορίες για τη λήψη φωτογραφιών. Θα επισκεφθείτε τρέχουσες εκθέσεις που πραγματοποιούνται στην πόλη. (3 ώρες, 10,00 € το άτομο, κάθε Σάββατο στις 10:00 π.μ.).

Λογοτεχνία
Οι λογοτεχνικές περιπλανήσεις περιλαμβάνουν επίσκεψη σε βιβλιοπωλεία που υπάρχουν ακόμα και πιθανές συναντήσεις με συγγραφείς της εποχής. Σας δίνεται η ευκαιρία να ξαναζήσετε ιστορίες της πόλης βγαλμένες από κιτρινισμένες σελίδες βιβλίων. (3 ώρες, 10,00 € το άτομο, κάθε Σάββατο στις 15:00 μ.μ.).

Ορθοπεταλιές
Οι ποδηλατο-βόλτες, είναι όλο και πιο δημοφιλείς για τους Αθηναίους. Είτε στο κέντρο ή παραθαλάσσια, διοργανώνονται διαδρομές με παράλληλη ξενάγηση. (3 ώρες, 15,00 € το άτομο. Κάθε Κυριακή στις 15:00 μ.μ.).

Συνδυαστικές διαδρομές
Μπορείτε να συνδυάσετε παραπάνω κατηγορίες. (3 ώρες, 15,00 € το άτομο, κάθε Δευτέρα στις 10:00 π.μ.).
Αξίζει να αναφέρουμε πως υπάρχουν και προσφορές για όσους ενδιαφέρονται για μαζικότερη συμμετοχή. Οι ξεναγήσεις είναι κατάλληλες για όλες τις ηλικίες (υπάρχει έκπτωση στις οικογένειες).

Στόχος
Στόχος της Alternative Tours of Athens είναι η ανάδειξη της τοπικής κοινωνίας και η προώθηση του πολιτισμού και του τουρισμού με τον εναλλακτικό αυτό τρόπο. Επίσης, επιθυμούν να γίνουν αρωγοί στην ανάπτυξη των σχέσεων επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης μεταξύ επισκεπτών (ξένων ή ελλήνων), μόνιμων κατοίκων και φυσικού χώρου, όσο και στην προώθηση νέων ταλαντούχων ανθρώπων, ιδεών, επιχειρήσεων και προτάσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: