Δευτέρα, 1 Ιουλίου 2013

Διακόσμηση μπαλκονιού


Όσοι κατοικείτε σε πόλη και ο μόνος εξωτερικός χώρος που μπορείτε να αξιοποιήσετε τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες είναι το μπαλκόνι, ξεκινήστε να σχεδιάζετε όμορφα και λειτουργικά τον χώρο σας!
Η πρόκληση λοιπόν είναι, να μετατρέψετε το μπαλκόνι σας σε έναν ιδιαίτερο  χώρο, ευχάριστο και φιλόξενο, έτσι ώστε να θέλετε να βρίσκεστε όλο και περισσότερες ώρες σε αυτό. Για να το καταφέρετε αυτό, ρόλο δεν παίζει  τόσο το μέγεθος του ή πόσο καλή είναι η κατασκευή του, όσο η φαντασία και η όρεξη η δική σας για μια όμορφη εξωτερική διακόσμηση.

Παρακάτω προτείνονται κάποια tips αλλά και κάποια στυλ, για να μπορέσετε να πετύχετε έναν πανέμορφο αλλά και λειτουργικό μπαλκόνι:

Επιλέξτε με προσοχή τις γλάστρες και τα φυτά που θα τοποθετήστε στο μπαλκόνι σας. Αγοράστε φυτά, που να ταιριάζουν με την εμφάνιση και το γούστο σας. Επιλέξτε στενόμακρες και χαμηλές ζαρντινιέρες για να φυτέψετε ψηλά φυτά και θάμνους τα οποία θα λειτουργούν σαν φράχτης. Μπορείτε να φυτέψετε κρεμαστά λουλούδια σε μικρότερες ζαρντινιέρες και να τις τοποθετήσετε σε πιο ψηλές θέσεις του μπαλκονιού σας όπως για παράδειγμα στα παράθυρα ή τα κάγκελα. Οι χρωματιστές γλάστρες θα δώσουν ένα πιο χαρούμενο τόνο στο μπαλκόνι αλλά και στην διάθεση σας. Εκτός από τα κλασσικά λουλούδια, μπορείτε να δημιουργήσετε και έναν μικρό κήπο με φρέσκα αρωματικά φυτά και βότανα για τη κουζίνα σας, φυτέψτε βασιλικό, δυόσμο, δεντρολίβανο, ντοματίνια, μικρές πιπεριές και μικρά δέντρα όπως κουμ κουάτ, μανταρινιά ή λεμονιά. Με τα λουλούδια και τα φυτά το μπαλκόνι είναι όμορφο και οι μυρωδιές του  απλώνονται διακριτικά στο χώρο.Αγοράστε έπιπλα βεράντας, επενδύστε σε κομμάτια που είναι πτυσσόμενα ή μπορούν να στοιβάζονται εύκολα το χειμώνα. Διαιρέσετε το μπαλκόνι σε τμήματα, χρησιμοποιώντας τα φυτά και δημιουργήσετε μια τραπεζαρία ή έναν χώρο ανάγνωσης. Στόχος βέβαια πάντα είναι να διαμορφώσετε τον χώρο με τέτοιον τρόπο, ώστε να μετακινήστε ελεύθερα.
1 σχόλιο:

Rylie είπε...

Τέλειες ιδέες!!! Καλό μήνα!