Δευτέρα, 1 Ιουλίου 2013

Αντρική μόδα: Τα ΟΧΙ του καλοκαιριού


Όσο αυξάνεται το φως της ημέρας (λόγω καλοκαιριού), τόσο πιο έντονα θα καταφθάνουν οι αποκρουστικές οπτικές πληροφορίες. Αναφέρομαι σε μερικές εικόνες ντυσίματος που όλοι θα δούμε - είτε θέλουμε, είτε όχι - μέσα στους επόμενους μήνες.
Ακόμη κι αν οι άνθρωποι δεν αλλάζουν, υπάρχουν κάποια πράγματα, που δεν πρέπει κανένας άντρας να φορέσει αυτό το καλοκαίρι, εκτός κι αν γίνει επιδρομή από ζόμπι και απλά χρειάζεται κάποιο ένδυμα για να καλύψει τις πληγές από τα δαγκώματα.

Όχι στις polo μπλούζες με σηκωμένο γιακά.
Προφανώς, κάποιος (ο Ρέμος?) αποφάσισε μια μέρα πως το να σηκώνεις τον γιακά από την polo μπλούζα είναι cool. Δυστυχώς, είχε άδικο - μαζί με τους χιλιάδες συμπολίτες μας που πάσχουν από αυτήν την αναπηρία του στυλ.
Όχι στις παντόφλες στην πόλη.
Οι παντόφλες είναι τέλειες για την παραλία, ειδικά ένα απλό ζευγάρι σαν τις Havaianas στην φωτογραφία. Μέσα στην πόλη, όμως, είναι καγκουριά.

Διατήρησε την αξιοπρέπειά σου και κράτα τα δάχτυλά σου μέσα στα παπούτσια σου, επιλέγοντας ένα καλοκαιρινό παπούτσι.

Όχι στα αμάνικα φανελάκια.
Το απόλυτο ρούχο για να μοιάζεις με δεκαπεντάχρονο από χωριό που κάνει σούζες με το μηχανάκι. Και στην τελική, οι πιθανότητες να έχεις τους ώμους του τύπου της φωτογραφίας είναι ελάχιστες. Μα ακόμη κι αν είσαι φέτες και τούμπανο, το να φοράς φανελάκι για να το δείξεις, είναι καγκουριά. Επέλεξε καλύτερα ένα απλό T-Shirt χωρίς σχέδια και άσε τα εσώρουχα για το σπίτι.

Όχι στις βερμούδες με τεράστιες τσέπες που τελειώνουν στη γάμπα. 
Αυτά τα φορούσατε στο γυμνάσιο και ακόμη και τότε ήταν άσχημα. Φρόντισε τα κοντά σου παντελόνια να τελειώνουν το πολύ μέχρι το γόνατο και να μην έχουν περιττές λεπτομέρειες.


Όχι στα τεράστια λογότυπα.
Τα λογότυπα πάνω στα ρούχα (και ειδικά τα τεράστια) είναι απλά μια διαφήμιση του σχεδιαστή - πάνω σου σε κάνουν μια μεγάλη διαφημιστική αφίσα. Απόφυγε τα.


Όχι στα κοντομάνικα πουκάμισα.
Τα κοντομάνικα πουκάμισα και η γενιά της Μεταπολίτευσης. Μια σχέση πάθους. Μη σπιλώνετε τη μνήμη της ανασταίνοντάς τα σαράντα χρόνια αργότερα.
Προσοχή στα πολλά χρώματα και πολύ περισσότερα στα πολλά σχέδια.
Αν τρία χρώματα που δεν ταιριάζουν μεταξύ τους είναι εφιάλτης, δύο διαφορετικά καρό είναι ο Φρέντυ Κρούγκερ αυτοπροσώπως.

Αν δεν είστε σίγουροι, εμπιστευθείτε τον χρυσό κανόνα του δύο: δύο χρώματα, ή ένα σχέδιο και μια μονοχρωμία.


Δεν υπάρχουν σχόλια: