Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2013

Μπισκότα με δημητριακά

Εύκολα και υγιεινά

Υλικά για 30 κομμάτια:
  • 100 gr αλεύρι μαλακό
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.γλ. σόδα μαγειρική (παίρνουν πιο ωραίο χρώμα τα μπισκότα)
  • 85 gr ζάχαρη κρυσταλλική
  • 85 gr μαύρη ζάχαρη
  • 100 gr μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1 βανίλια
  • 130 gr νιφάδες βρώμης
  • 50 gr σταφίδες
  • 50 gr σταγόνες σοκολάτας
Εκτέλεση:
1. Κοσκινίζουμε σε μπολ το αλεύρι, το αλάτι και τη σόδα.
2. Σε άλλο μπολ, βάζουμε την κρυσταλλική και τη μαύρη ζάχαρη. Προσθέτουμε τη μαργαρίνη και τα χτυπάμε με μίξερ χειρός μέχρι να γίνουν κρέμα και να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το αυγό και τη βανίλια και τα χτυπάμε καλά μέχρι να απορροφηθεί το αυγό από το μείγμα.
3. Βάζουμε το αλεύρι και σε χαμηλή ταχύτητα το ανακατεύουμε. Τέλος προσθέτουμε τις νιφάδες βρώμης, τις σταφίδες και τη σοκολάτα. Τα ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα.
4. Στρώνουμε λαμαρίνες με λαδόκολλα ή ψήνουμε σε φύλλο σιλικόνης. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα, πολύ καλά. Με ένα κουτάλι σούπας αφήνουμε κουταλιές από το μείγμα πάνω στη λαδόκολλα. Μεταξύ τους πρέπει να έχουν κενό 5 εκ. γιατί απλώνουν πολύ.
5. Ψήνουμε μέχρι η επιφάνεια των μπισκότων να αρχίσει να ροδίζει, γύρω στα 14 λεπτά. Στα μισά του ψησίματος, αλλάζουμε θέση στις λαμαρίνες, βάζουμε την κάτω πάνω και την πάνω κάτω, για να ψηθούν πιο σωστά τα μπισκότα. Αφήνουμε λίγο τα μπισκότα να σταθεροποιηθούν και τα μεταφέρουμε σε σχάρα να κρυώσουν τελείως.


Δεν υπάρχουν σχόλια: