Τρίτη, 9 Ιουλίου 2013

Αρνί Γιουβέτσι

Το πιο συνηθισμένο κυριακάτικο φαγητό!

Χρόνος Εκτέλεσης: 2 ώρες 
Κόστος: 12.00 €
Βαθμός Δυσκολίας: 1
Μερίδες: Οικογενειακή


Υλικά
Αρνί χωρίς κόκαλο κομμένο σε μπουκίτσες
2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
1 πιπεριά κομμένη σε μικρά καρέ
2 καρότα κομμένα σε κομμάτια
1 κονκασέ ντομάτας
2 κουταλιές της σούπας πελτέ
1 ποτηράκι του κρασιού κόκκινο κρασί
250 gr κριθαράκι χοντρό
2 κουταλιές της σούπας μέλι
Λίγο δενδρολίβανο φρέσκο
Λίγο μαϊντανό
250 gr φέτα
Ελαιόλαδο
1 κύβο ζωμό βοδινού
Αλάτι
Πιπέρι


Εκτέλεση:
1. Σοτάρουμε το αρνί σε ελαιόλαδο. 
2. Όταν πάρει καλό χρώμα προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και τα καρότα και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν. 
3. Στη συνέχεια βάζουμε τον πελτέ και τον κύβο και σοτάρουμε για λίγο ακόμα.
4. Προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. 
5. Μετά βάζουμε το κονκασέ και το μελι και με το που πάρει μία βράση ρίχνουμε το δενδρολίβανο, το αλάτι, το πιπέρι, ένα ποτήρι νερό και κλείνουμε με το καπάκι της κατσαρόλας. Βράζουμε για 45 λεπτά τουλάχιστον.
6. Παράλληλα σε ένα κατσαρολάκι σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο το κριθαράκι μέχρι να χρυσίσει και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
7. Όταν ετοιμαστεί το αρνάκι, το μεταφέρουμε σε ένα ταψί και ανακατεύουμε με το κριθαράκι. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 30 λεπτά. Μετά βγάζουμε το αλουμινόχαρτο προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό και το αφήνουμε για 15 λεπτά ακόμα.
8. Όταν είναι έτοιμο ρίχνουμε το μαϊντανό και τρίβουμε τη φέτα από πάνω. 

Tip: Πρέπει οπωσδήποτε να σοταριστεί καλά το κριθαράκι, για να θωρακιστεί.

Πηγή: oisyntagesmou

Δεν υπάρχουν σχόλια: